Vitalis Stúdió


A tartalomhoz

Harmonizálás

Kezelés

A QUANTUM BIOFEEDBACK egy modern, professzionális stressz-redukciós tréner rendszer.

A rövidítése az EPFX = Electro Physiological Feedback Xrroid. Gyorsan, hatékonyan és kényelmesen tud kiváltani rezonanciát azokon a reakciókon, amiket alapvonalnak hívunk. Ezek az elektronikus jelek és válaszok, rendkívül gyorsak, melyeket képes észlelni és értelmezni a készülék. Mindezt úgy teszi, hogy nem okoz kárt semmiben.

Azok a válaszreakciók, amik túllépik az alapvonalat, stressz-hatást váltanak ki a szervezetben, ezek redukálására, harmonizálásra szolgál az QUANTUM BIOFEEDBACK készülék.

Először is, definiáljuk a stresszt és azt, miként hat szervezetünkre. Mindeddig nem tudtuk, hogy a stressznek igen komoly hatása van a testben. A stressz sokkal mélyebbre hatol, mint ahogy azt mi hisszük, könnyen képes megváltoztatni a szellemi és fizikai jólétünket is, főleg akkor, ha hosszú ideig stresszhatásnak vagyunk kitéve.

Dióhéjban, a stressz egy olyan mentális vagy fizikai gát, ami lehetetlenné teszi a relaxációnkat, ami elengedhetetlen szervezetünk számára. A stressz fizikai, illetve kémiai ingerek, továbbá kedvváltozás, mentális és környezeti zavarok is kiválthatják. Mindezekre szervezetünk stresszes hatásokkal reagál, pl. megemelkedik a vérnyomás, szapora a légzés, több hormon termelődik feleslegesen (pl. adrenalin), izmok a normális izomtónustól eltérően jobban feszülnek, stb.

Remélhetően jól sikerült illusztrálni, hogy a stressz rengeteg betegség és komoly működési zavar okozója lehet. AMA is megállapította, hogy sok fertőzés és betegség kialakulásának egyik oka a stressz. A QUANTUM BIOFEEDBACK segít megfelelően kezelni szervezetünk válaszát a stresszre, és megtanít minket arra, hogyan kontrolláljuk saját magunk a stresszre adott válaszainkat. Mindezek után áttérünk a QUANTUM BIOFEEDBACKműködésének ismertetésére.

Technikailag a Biofeedback készülék képes arra, hogy egy audiovizuális térképet készítsen szervezetünk fiziológiai állapotáról, például méri az agyműködést, az izomtónust, a bőr hőmérsékletét, és a galvános bőr reakciót, így a kezelt személy, képes megtanulni ezeknek a fiziológiai tényezőknek a befolyásolását.

Tesztoldal bemutatása:

Az első panel megmutatja, hogy ezernyi választ ad szervezetünk az elektromos impulzusokra. Ezek lehetnek az alapvonal alatt és az alapvonal felett is. A programnak ezt a részét "Mátrixnak" hívjuk.

A Biofeedback vizsgálatok során az elektromos válaszok erősségét méri a gép. Ezeknek különböző szintjei vannak: 1 szinttel a normális felett, ami 15%-a a határvonal értékének, 2 szinttel a normális felett, ami 30%-a a határvonal értékének, és 3 szinttel a normális felett, ami 45%-a a határvonal értékének. AQUANTUM BIOFEEDBACK Mátrix ezeknek a jeleknek a rezgését, a szemnek is kellemes színskálává alakítja, ezáltal könnyebb megkülönböztetni, hogy milyen típusú stressz redukcióra van szükség. Piros 3, rózsaszínű 2, sárga csík 1 szinttel a normális felett jelez. Nem csak ezeket a rezgéseket képes mérni a gép, hanem a vizsgált személy testi válaszait is felismeri (pl. apró kézmozdulatok, nyugtalan láb, stb.). Ez is azt mutatja, hogy a rendszer rendkívül összetett.

20 év kutatását tartalmazza a mára összeállt QUANTUM BIOFEEDBACK program. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt két évtizedben igen sok stresszhez köthető változás elektromos válaszreakciója rögzítve van ebben a programban. Matematikai számítások alapján így lett megállapítva az elektromos ellenállásból, a feszültségből, az áramerősségből, és más fizikai jellemzőkből a vizsgált stressz szintek egzakt frekvenciája.
Biofeedback értékek alapján látható, hogy válaszolt a gép utasításaira a személy teste. A kijelzett számok megmutatják, mennyire volt hatásos a tréning.

Kategorizálva vannak a testrészek jelei. Ezeket nyithatjuk meg a jobb oldalon. Pl. a "muscles" menüpontra kattintva, a listában megjelenik minden izmokkal kapcsolatos stresszhez köthető elektromos válasz. Így lehet konkrétan egy területre koncentrálni a programot, ami által hatékonyabb az eredmény. Az elektronikus információk tehát felvételre kerülnek, és rögzülnek a rendszerben. A homeopátiás értékeket is rögzíti a készülék, mivel ezek is lehetnek a határérték felett. Az eredmények alapján az eszköz vizsgázott kezelője látja, hogy az ügyfélnek milyen változtatásra van szüksége az életmódjában.

Bodyviewer:
A Bodyviewer panel, az egyik legfontosabb tagja a programcsaládnak, mivel ez a teljes idő alatt, a többi programmal együtt futhat. Célja, hogy végig figyelje a vizsgált személy reakcióit az összes mozzanatra.

Fő panel, tréning programok:
A QUANTUM BIOFEEDBACK egy hatalmas nagy programcsomag, amiben rengeteg lehetőség közül lehet választani, de a fő cél a stressz redukció. Az erre irányuló programok egy barátságos interfészről érhetők el.

Fő ablakban a legfontosabb programok találhatók, amik bizonyos területekre koncentrálnak, ilyen például a légzés, a fájdalomcsillapítás, emésztés, mozgás, keringés, mindennapi stressz csökkentése, ezért először ezeket érdemes végignézni. Minden itt látható program azokkal a dolgokkal foglalkozik, amiket a stressz érinthet az adott szervrendszeren belül.

Biofeedback Automeridián Program
Az automeridián programban, a határvonal feletti értékek jelzik a stressz erősebb hatását, az adott szerven. Az emelkedett stressz, hatással lehet azokra a meridiánokra, melyek ott helyezkednek el, ahol a szerv található. A program segítségével, visszaállítható a megfelelő, természetes energiaáramlás azokban a meridiánokban, amelyek érintettek.

Hagyományos Kínai Gyógyítás tanai szerint, a megfelelő energiaáramlás tartja szerveinket egészségesen és őrzi meg életenergiánkat is. Épp ezért szükséges az energiaáramlás gátját feloldani, hogy a teljes jólétünket megteremthessük.
Tehát, van egy színkódokon alapuló rendszerünk, ami megmutatja, hogy mely értékeink vannak a határvonal felett, így tudjuk, hogy testünk mely részeit kell koncentráltabban kezelni, és hol kell az energiablokkoló stressz által generált gátakat feloldani. Például ha az ügyfél úgy érzi, hogy őt a teste alsó felén több stressz éri, ennek megfelelően bejelölhető a megfelelő rész az adott táblán. Így a harmonizálás sokkal inkább arra a területre koncentrálódik.
Miután ez a fő program elindult, elkezdődhet a második rész is, ami még inkább koncentrál az apró területekre, például a nyak környékére, méghozzá úgy, hogy ezt ki lehet választani a listából. Egyes testrészek idegi kapcsolatban állnak más szervekkel, így érdemes a kettővel egyszerre foglalkozni, a hatékonyság növelése érdekében. Ezeket az idegi kapcsolatokat is szemlélteti a panel. A QUANTUM BIOFEEDBACK rendszer felhasználóbarát jellege miatt könnyen kezelhető. Elég a képeken testrészekre kattintani, máris megkezdődik a biofeedback adatok felmérése és a tréning.

Scalar program, melynek neve: Csakra-relaxációs tréning
A következő panel a csakrák energiaáramlásának javítására szolgál. A program segítségével a vizsgált személy teljes relaxált állapotba hozható, a feje tetejétől a gerincén keresztül a fontosabb csakrákon át egészen a lábáig. Ez fontos mozzanat, mert teljes relaxált állapot kell a program további lehetőségeinek, hatékonyságának növeléséhez és megtartásához.

Auto Frequency Program: Elektromágneses stressz-redukció
Ez a QUANTUM BIOFEEDBACK program segít nekünk az elektromágneses terek változását nyomon követni, ugyan is ezek változását szintén okozhatja stressz. A feedback kezelés során a gép érzékeli a változás mennyiségét és minőségét, így önmagát kontrollálva képes mérni a személyt. Amennyiben az első próbálkozásra nem értük el a kívánt feedback értéket, ismételhetjük addig a folyamatot, amíg a reakció nem mutatkozik. Az információáramlás nagyon gyors, ezért hamar láthatók az eredmények. Nem kell meglepődni, ha első próbálkozásra nagyon gyorsan végbemegy a kívánt változás. Mindvégig a vizsgált személy teljes egésze fontos, ezért mindenhol biztosítani kell testén a stressz-mentességet. Csak így érhető el, hogy feedback kezelésre, megfelelő hatásfokon válaszoljon a szervezet.

Auto Trivektor Program:
A QUANTUM BIOFEEDBACK Trivector Biofeedback Exchange program betekintést enged az ember saját stressz menedzsmentjébe, azaz hogy tudja saját maga kezelni azt. A biofeedback értékek megmérése után képesek vagyunk "megtanítani", hogy kontrollálja saját energiaáramlását, hogyan ossza el megfelelő mértékben testrészei közt az energiáját. Természetesen mindez nonverbális módon, elektromos jelek továbbításával történik.

DNS program:
A QUANTUM BIOFEEDBACK DNS Stresszt redukáló program egy olyan folyamatot segít elő, ami fontos lehet a komoly elváltozások megelőzésében. Sok stressz a sejtjeink DNS állományára hat, és mint tudjuk, a sejtek osztódását a DNS befolyásolja. Amennyiben a stressz a DNS-re hat, a sejtek túlburjánzásának az esélye is megnő. A kezelés alatt a relaxáció szintje is mélyül, elősegíti a következő programokat. Itt is, mint minden más panelen, nyomon követhetjük a matematikai számítások alapján meghatározott feedback értékeket, ez teszi még hitelesebbé és pontosabbá a mérést.

Auto Color Program:
A szivárvány összes színét kivetíti, és azt vizsgálja, hogy a színek láttán mi az ügyfél szervezetének biofeedback reakciója. Minden színhez társul valamilyen kedv, életérzés, funkció, így testünkből más és más választ váltanak ki a színek. Magunk is így fejezzük ki belső stresszünket. Öltözködésünkön, higiéniánkon meglátszik, hogy milyen fajta stressz ér minket. Mint ahogy azt a közismert mondás is állítja: a külső a belső tükre. Ugyanakkor a szín, mint a stressz egyik tünete kezelhető, ha az azt kiváltó, komplementert alkalmazzuk. A színek vibrálása, a fény frekvenciája segíti a belső jeleket helyreállítani.

Gerinc Program:
Egy összetett QUANTUM BIOFEEDBACK panel. Az egyik legfontosabb program, mivel arról a területről szól, ahol a legtöbb stressz lerakódik a szervezetünkben, ez a gerinc. Stressz hatására testtartásunk megváltozhat, mozgáskoordinációnkban meginghatunk, ezért minden változás rögtön itt látszik meg. Továbbá azért fontos a gerinc, mert a benne futó gerincvelő és gerinccsatorna közvetlenül kapcsolatban áll az aggyal, a gerincfolyadék és az idegpályák által. Továbbá a gerincvelő a környéki idegrendszer révén kapcsolatban áll az egész testtel. A rendszer, határvonalakkal és elektromos válaszokkal dolgozik. Az első bemérés eredményeihez viszonyítva vizsgálja a kezelésekre adott válaszokat, és így dolgozik, igen nagy hatásfokkal. Ennél a panelnél is kapunk szöveges, képi és hangi információkat is. Ami még ennél is érdekesebb, és izgalmasabb, hogy a QUANTUM BIOFEEDBACK készülék képes összehasonlítani, összhangba hozni egyszerre két adatot is, például a határvonal feletti értékek kezelését és az érzelmi, mérhetetlen jelek pontosítását. A biofeedback kezelés hatására az izmok, a gerinc, a szövetek, és a szervek működését is stimulálni lehet, így az itt keletkező stressztől is, megszabadulhat a test. Ezekről az eseményekről, vizuális és hangi jelet kapunk.

Gerinc környéki izmok/ Idegek/ Fájdalom/ Keringés panelek
Muscle címszó alatt az izomra ható stresszek redukálhatók, csökkenthetők.

Idegek
Az idegeknek is megvan a maguk frekvenciája, elektromos jeleket továbbítanak a test minden tájára. Ezeket is képes a QUANTUM BIOFEEDBACK készülék befolyásolni, ha ez szükséges. Az idegi aktivitásról is értesülhetünk a kis listából a képernyő tetején, így a tréning alatt nyomon követhetjük a válaszreakciókat.

Pain
Hasonlóan az eddigiekhez, a fájdalmak által kiváltott elektromos ingereket is képes felfogni a QUANTUM BIOFEEDBACK, illetve képes azokat befolyásolni is személyre szabottan, csak be kell állítani a megfelelő program időtartamát, és a QUANTUM BIOFEEDBACK automatikusan elvégzi a szükséges feladatot. Természetesen ehhez fontos, az ügyfél együttműködése is, hogy koncentráljon arra a területre, ahol a fájdalmat érzi. A fájdalomcsillapításnál időbeállításra szükség van, előre el kell dönteni, hogy mennyi idő áll rendelkezésünkre ennek a problémának a megoldására. QUANTUM BIOFEEDBACK Mátrix a program végén azt is megmutatja, hogy a fájdalommal kapcsolatban milyen további részletekre van még szükség.

Circulation:
A stressz gyakran közvetlenül kihat a kardiovaszkuláris rendszerre, ezért lett kidolgozva, a nagyon fontos program együttes, ami a keringési rendszerre hat. Nonverbális módon tanítja meg a kezelt személynek, hogy védekezzen a stressz ellen, mely a keringési rendszerét támadja meg. A jobb felső sarokban található, és kiválasztható, hova kívánjuk koncentrálni a programot, és milyen típusú módszert szeretnénk (határvonalasat, teljeset, vagy bármi mást, amit akár az ügyfelünk is kiválaszthat.).

Gerincre ható Időzített Tréningek
Amint az Automeridián programban, itt is specifikusan lehet hatni a testrészekre, ebben az esetben is így működnek a dolgok. Azok a reakciók, melyek bizonyos határvonal felett voltak, most segíthetnek felderíteni, mely szarkódákra szükséges koncentrálnunk. A szarkódák olyan homeopátiás formulák, amelyeket egészséges szövetekből nyertek. Ezekből a szövetekből származnak elektromos információk, mely jelek rögzítetve vannak a QUANTUM BIOFEEDBACK-ban mintaként. Lehetőség van, hogy a mintákból nyert jeleken felül reagált dolgok figyelembe vételével, dolgozni tudjunk, karban tudjuk tartani a stressz által kifejtett abnormális túlreagálást. Kiválasztható az a rész is, melyet a készülék pirossal jelölt ki, de saját magunk is választhatunk testtájat, amit harmonizálni szeretnénk.

Frekvenciamodulációs programok:

Szív [Heart] Panel:
Ahogyan a panelen is látszik, ez a program azért fontos, mert azt a stresszhatást csökkenti, mely a vérnyomásra, és az alapvető szívműködésre fejti ki erősen negatív hatását. Vannak további alegységei:

Autonóm Válasz Tréning:
Ebben a szekcióban megtanítható a vizsgált személlyel, miként kezelje a stresszt testének specifikus részein, mert kihatással lehet az emésztésre, idegességet és kényelmetlen érzést kelthet. Ha a szimpatikus idegrendszer túl aktív, ez kiválthat folytonos feszültséget a szervezetben, ugyanakkor a paraszimpatikus idegrendszer is aktiválódik, így az emésztés megzavarodik, szervezetünk nem tudja, hogy mit tegyen. Ez a zavar rengeteg másféle problémát is okozhat, ami aztán végképp megszüntetheti a testünk jólétét.

Időzített tréningek, zene és szupertanulás
Vannak olyan programok, melyek időzítve működnek, így pontosan tudható, meddig fog tartani. Néhányuk a teljesítmény maximalizálására törekvő Sport Training programmal van kapcsolatban, habár ez mindenkinek nagyon sokat segít, az állóképesség javítás terén, nem csak atlétáknak. American Medical Association szinte már járványnak kezeli az inaktivitást, ami miatt saját stresszüket sem tudják kezelni az emberek, ez aztán kihatással van az agy működésére, a keringésre, és a testsúly megtartására is.

Superlearning panel egyik legfontosabb része a tanulást elősegítő program. Az agyi hullámok harmóniájának megteremtésével segíteni lehet, hogy a koncentráció erősebb legyen. Egyes tevékenységek a bal agyféltekét veszik igénybe, míg más tevékenységek inkább a jobb agyféltekét terhelik meg. A QUANTUM BIOFEEDBACK mindkét agyféltekére képes hatni. Az agyat gyakran nevezzük a test mester kontrollálójának. Ezért fontos, hogy karban tartsuk, és a stressz-hatásokat megtanítsuk kezelni. Az egészség, jólét egyik alapköve az agyban levő rend, és harmónia. Az egész test optimális funkcióinak megteremtéséhez szükség van az agyra. Relaxálással, és a mindennapi rohanás lelassításával olyan energiákra tehető szer, amit a tudat hasznosítani tud, ezáltal a testben lezajló biokémiai folyamatokat is kontrollálja.

AFE Superlearning Training:
Szintén QUANTUM BIOFEEDBACK elvek alapján működik, ráhangolódik elektronikai paramétereinkre, majd azokhoz viszonyítva indítja el automatikusan a programot, és állítja be annak pontosságát. A rendszer korrigálja saját magát, így amikor stresszes választ fejtene ki a szervezet, azonnal az ellentétes irányba tolja el a folyamatot. Képes arra is, hogy az eddig fel nem fedezett képességeket, tehetséget felfedezzük magunkban, és kihasználjuk azt. A QUANTUM BIOFEEDBACK Superlearning program ezt hozza ki a vizsgált személyből.

NLP Training:
Az idegeskedés, a harag, a frusztráció, és minden más érzelmi defektus stresszt vált ki, növeli a vérnyomást, károsítva ezzel egész szervezetet. Rengeteg olyan QUANTUM BIOFEEDBACK program van, amely ezeket az érzelmi defektusokat képes kezelni. A tapasztalatok alapján azonban, ezek a programok a legkedveltebbek, mert a QUANTUM BIOFEEDBACK segítségével kordában tarthatóak az érzelmi zavarok, ezzel kiegyensúlyozható és stabilizálható a vérnyomás megváltozásának ez a fajtája.
A szupertanulásos témát követve, rengeteg ember úgy érzi, hogy haragját, mérgét úgy kell levezetnie, hogy mozog, sportol, ezzel egy magasabb energiaszintre lép, azonban az ilyesfajta levezetés csak még több stresszel terheli le a szervezetet. A test hatásfokát és teljesítőképességét nem a harag vagy mérgelődés miatt kell növelni, hanem azért, hogy minél többet hozzunk ki magunkból, ezzel kiküszöbölve olyan dolgokat életünkből, amik eddig csak gondot okoztak.
A QUANTUM BIOFEEDBACK memória tréning programok, és speciális fókuszáló programok segítenek, érzelmeink és memóriánk karbantartásában, mivel ezek nagyon fontosak, jólétünk megtartásához.

Összegzés:

Rövid idő alatt lehetetlenség egy ilyen komplex készüléket bemutatni, ezért csak dióhéjban lettek összefoglalva a QUANTUM BIOFEEDBACK legfontosabb jellemzői. Összes funkcióját, egy nap alatt sem lehet végig demonstrálni. Most csak azokról esett szó, melyek a legkedveltebbek és hatásuk a mindennapokban is szinte nélkülözhetetlen.

A QUANTUM BIOFEEDBACK lehetőséget ad az embereknek, hogy nyomon kövessék testük működését, és egyensúlyba hozzák annak harmóniáját, mielőtt komoly orvosi beavatkozásra lenne szükség.

A QUANTUM BIOFEEDBACK segít abban, hogy pozitív útra tereljük életünket!

Be pozitive!

Vitalis Stúdió | Quantum | Biofeedback | Kezelés | Képgaléria | Elérhetőség | Kapcsolódások | Egyebek | Oldaltérkép

Follow VitalisStudio on Twitter

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe